Nu esti singur niciodata

joi, 9 aprilie 2009 ·

    De mici , chiar inainte de a putea vorbi, oamenii sunt cuprinsi de o boala si anume: sinele sau eul. Daca nu-i dai atentie plange, daca te joci mai mult cu frates-o plange, etc. Insa aceasta boala pe parcurs ce omul creste, ea (boala asta) creste. Nu e contagioasa - nici nu trebuie -  ca toata lumea o are. E foarte greu sa scapi de sindromul acesta si foarte greu sa traiesti fara el, dar odata liber, curat te simti prea bine.


    In anturaje, la scoala sau la servici fiecare incearca sa fie mai auzit, sa fie in lumina reflectoarelor celorlalti, si sa iasa in evidenta prin anumite gesturi - poate gesturi pe care uneori, stand si cugetand, le vezi anormale. Si pentru ce ? , ca sa traiesti cu un sentiment ca esti important in ochii celorlalti, dar blestemat sa fie omul care se increde in om. Mai tarziu aceia care te admirau o sa te loveasca, o sa-ti faca rani nevazute, o sa te vorbesca pe la spate si o sa incerce sa te faca sa te simti prost. Acum incepi sa gandesti pozitiv, sa vezi adevarata fata a lucrurilor - dar nu te lasi ca inca nu ai inteles unde e frumusetea in viata aceasta.

    Prietenii, daca nu te omoara, te ingroapa - in cel putin 70% din cazuri, fiindca sunt si oameni buni. Mergi cu ei, traiesti cu ei caci ei sunt cei  care au mai ramas din multimea pe care ai dat-o la o parte dupa ce ti-ai dat seama ca ai mai multi dusmani decat ai crezut tu initial.

   Barbatul e mult mai egocentrist decat o femeie. Se vede in trairea lui. O femeie daca a terminat un lucru, ea e bucuroasa daca barbatul o recompenseaza cu un sarut sau o multumire - sau daca sotul e unul mai "badaran" (merge si fara  ghilimele) , ea e fericita pentru ce putut realiza in ziua respectiva. Nu tot asa e cu barbatul. Daca a terminat de facut un lucru, sa zicem o reparatie pe langa casa; vine langa "eva lui" si asteapta . . . - da asteapta sa fie laudat, sa fie inaltat ("Uau ce noroc am avut cu tine" - "Esti cel mai bun sot" - "Esti unicat" - "Esti un gigolo" - "Nici sa fi cautata cu lupa nu as fi gasit unul ca tine" si lista continua), numai atunci barbatul simte ca a facut lucrul respectiv, desi poate e facut de mantuiala, sau s-a ostenit si el odata (ca cine stie de cati ani nu a mai lucrat el pe langa casa). Asta e firea noastra, a barbatilor. Acest lucru e testat si adevarat.

   Ce se intampla cand slabesti in ochii celorlalti? Incepi sa meditezi - sa fi suparat ca ceilalti sa observe, si sa te intrebe ce ai patit. Cauti glume pe google ca sa le zici a doua zi , poate, poate ii atragi. Unii ajung Emo (e o cale mai lunga dar aici se ajunge in final), cauta ca sa fie unici, incep sa gandeasca altfel: ei sunt importanti dar lumea nu vede asta.

   Toate pentru ce? Da dupa cum am spus: eu si sine. Oprestete putin. Daca crezi ca nu esti bagat in seama am sa-ti prezint cel putin 3 persoane interesate de tine, pe care tu nici nu le observi desi ele iti tin companie aproape peste tot.Am sa dau un exemplu: Sa zicem ca tie iti place sa-ti traiesti viata la maxim (betie, tigari, sex, etc) - in acest caz persoanele interesate de tine care iti tin companie sunt: 1. e un inger al intunericului care te alimenteaza ca sa poti trai in continuare asa, ca sa nu vezi adevarata traire. 2. daca ingerul observa ca tu o iei pe cai latularnice exista cineva mai puternic in spate si anume: Satana (sau imparatul intunericului) care vegheaza asupra oamenilor sai sa o duca "bine". Oare a treia persoana cine e? In acest caz cineva priveste cu mila inspre tine, si anume Dumnezeu, in fiecare zi El isi reinnoieste dragostea fata de tine si te cheama mereu si e interesat de persoana ta. Uite aceste 3 persoane tot timpul sunt cu tine si nu ti-ai dat seama, ele iti dau importanta si esti cineva in ochii lor. Intradevar pentru un crestin (NU pentru un ortodox, catolic, penticostal, reformat, baptist sau orice alt ceva - ci pentru un crestin), persoanele difera (adica exista Dumnezeu (toate cele 3 persoane din dumnezeire)  care e in relatie stransa cu crestinul, e ingerul pazitor, si e Diavolul care si el ravneste cu gelozie pentru el (pentru crestin). Iata ca ti-am prezentat 3 persoane care iti tin companie, oriunde.

    Intradevar nu observi aceste 3 persoane fiindca esti tentat tot timpul sa fi vazut in ochii lumii.
Am spus aceste lucruri pentru ca si eu am trecut prin acestea, si mie mi-a placut sa fiu exaltat si laudat, dar mi-am dat seama ca e blestemat omul care se increde in om. Mi-am dat seama ca am mai multi dusmani decat puteam cuprinde eu cu mintea mea atunci cand eram in centrul atentiei. Lumea e rea, si nu ma refer la tine (tu, cel care citesti). Ai grija sub aripa ta pe cine tii, pe cine acoperi. E frumos sa ai prieteni, si la randul tau sa fi prieten. E frumoasa viata daca o traiesti la prezent.Un om egocentrist traieste 50% din zi la viitor . . . dupa ce iese din anturaj se gandeste cum va fi maine, ce o sa le mai spuna maine, cum o sa-l mai priveasca maine, etc. Pentru un om care a inteles ca egocentrismul naste ura intre oameni, naste invidia, pentru acestia prezentul e ceea ce conteaza. Maine va fi doar inca o zi din viata lor. 
  Un om influenteaza 7 persoane pe langa elm sau e unul din cei 7 care sunt influentati de o alta persoana. Un om care nu e pentru el (care nu mai strange numai pentru sine) influenteaza in 90% din cazuri alte 7 persoane, are mult mai mult de castigat acum. Un om de felul acesta incepe sa fie un om moral, sa gandeasca pozitiv, si spre surprinderea lui o sa atraga mult mai multi oameni in jurul lui caci acum nu e interesat doar de el.

In concluzie, orice leac are o boala, dar nu orice boala se trateaza cu acelasi leac. Moralitatea e inceputul unei vieti adevarate.

1 comentarii:

Anonim spunea...
27 iulie, 2009  

Foarte adevarat!!! Pana nu te intelegi bine cu tine, nu te vei intelege bine cu nimieni!

Trimiteți un comentariu

Site Advertise