SEO - ancore, imagini si linkuri

miercuri, 15 iulie 2009 ·

Am sa prezint niste elemente de baza pentru SEO la <a> <img src="" /> si linkuri.

Link-urile. Incercati sa folositi url-uri standard: "http://www.domeniu.ro/acasa.html" deoarece se indexeaza mult mai usor decat unul care arata asa: "http://www.domeniu.ro/index.php?page=acasa&varibila=valoare". Google in general indexeaza mai greu linkurile care contin "?". Pentru convertirea url-urilor SEO puteti folosi "mode_rewrite" (.htacces).


<a>ancore</a>. De obicei ancorele noastre arata asa: "<a href="url"> Text </a>" si uitam un atribut foarte important pentru SEO si anume title. In title punem o mica descriere despre pagina la care se face referirea. Un alt atribut foarte important este rel care ia valoarea follow sau nofollow . Asa dupa cum le spune si numele, acestea, transmit spiderilor daca trebuie sau nu sa urmareasca acea pagina. De exemplu nu pui follow la un link extern. In meniul principal este recomandat sa punem follow.
In final o ancora SEO ar arata asa: <a href="despre_seo.html" title="Ce inseamna SEO" rel="follow"> Despre Seo </a>

<img src="url" />. Atribute pentru optimizare: title si alt. Atributul alt este cel mai important pentru tagul img. In caz ca nu este gasita imaginea este afisat textul din acest atribut. Puneti o descriere cat se poata de corecta (este spre bine dumneavoastra). Nu puneti la o poza cu oameni textul "avioane" ca nu are nici o relevanta. Title si el face cam tot acelasi lucru numai ca pe jumatate. Adica acesta ar putea chiar si lipsi daca avem deja tagul alt, dar uneori e foarte folositor si el.

Cam acestea sunt notiunile de baza pentru o optimizare SEO ale tagurilor <img /> si linkuri in general.

1 comentarii:

Anonim spunea...
29 decembrie, 2009  

Microsoftcompany web directory.Add Link to seo friendly free general web directory,
reciprocal web directory,featured web directory,regular web directory.www.microsoftcompany.com

Trimiteți un comentariu

Site Advertise